2 kg cukīnī vai kabaču ķiploks diļļu kātiņi ar sēkliņām kadiķu ogas Sālījumam 1 l ūdens 2 ēdamkarotes sāls
Cukīnī sagrieziet šķēlītēs vai kubiņos un salieciet burkās kopā ar ķiploku, dillēm un kadiķu ogām. Pārlejiet ar verdošu ūzlējumu. Noslogojiet. Pēc pāris dienām, kad cukīnī uzrūgs, burkas pakarsējiet 20 minūtes un tulīt pat hermetiski aizvākojiet. |
Komentāri (0) | 2010-08-31 22:41 | Skatīts: 1221x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
1 kg burkānu 1 kg sīpolu 4 kg zaļo tomātu 100 g sāls (sanāk diezgan pasāļš) 400 ml eļļas etiķis (es izmantoju ābolu etiķi)
Sagrieziet tomātus, uzberiet sāli un atstājiet uz 12 stundām. Nolejiet izdalījušos šķidrumu. Lieciet katlā rīvētus burkānus, sagrieztus sīpolus, tomātus un pielejiet eļļu, maisot vāriet, līdz mainīsies tomātu krāsa. Pēc garšas pievienojiet etiķi. Karstu lejiet burkās un hermētiski aizvākojiet.   ... |
Komentāri (0) | 2010-08-31 22:38 | Skatīts: 2169x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
Ķiploki rupjās daiviņās Marinādei 120 ml etiķa (vislabāk rīsu) 120 ml sojas mērces 1 ēdamkarote cukura 1 tējkarote sāls
Gatavojam marinādi. Katliņā lejam rīsu etiķi un sojas mērci, pieberiet sāli, cukuru un samaisiet. Vāriet, kamēr marināde samazināsies uz pusi. Nomazgājam ķiplokus un sterilizētās burciņās liekam veselas galviņas. Uzlejam marinādi un hermētiski aizvākojam. ēšanai derīgi pēc 2 mēnešiem. |
Komentāri (0) | 2010-08-31 22:32 | Skatīts: 1161x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
1 kg kabaču 500 g kaukāzas plūmīšu Sīrupam 1l ūdens 300g cukura Burkā ieberiet mazāk kā pusi nomazgātu plūmīšu. Kabačus nomazgājeit, nomizojiet un sagrieziet salmiņos, Beriet burkā, aizpildiet 4/5 tilpuma, noplaucējiet ar verošu ūdeni. Kad ūdens gandrīz atdzisis, nolejiet to katlā, pieberiet cukuru. Uzvāriet, salejiet sīrupu burkās un aizvēkojiet ar metāla vāciņiem. |
Komentāri (0) | 2010-08-31 22:26 | Skatīts: 1206x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
Nepieciešams: 2 kabači 1 tomāts 4 olas milti pēc nepieciešamības 5 ēd.k. krējuma 1 ēd,k, augu eļļas 3 daiviņas ķiploku sāls, pipari pēc garša
Pagatavošana: Kabaču tīrām un sarīvējam uz rupjas rīves, mazliet nospiežam lieko sulu, pievienojam olas, miltus tik daudz, lai sanāktu bieza, kā krējums mīkla. Pievienojam sāli un piparus. Cepam pankūkas. Katru pank;uku smērējam ar krējumu, kas sajaukta ar ... |
Komentāri (0) | 2010-08-05 13:41 | Skatīts: 1600x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
Nepieciešms: 2 vidējus kabačus
kefīrs - 750 g
3 tomāti
2-3 olas
dilles, pētersīļi
2 daivas ķiploka
sāls, pipari
100 - 150g rīvēta siera
Pagatavošana:
Kabačus griežam plānos gredzenos, liekam ar eļļu iesmērētā cepešpannā. Pa virsu liekasm sagrieztus tomātu. Sakuļam olas, pievienojam ķefīru, sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus, sāli, piparus. Visu samaisām, aplejam kabačus. Pārberam ar rīvētu sieru. Liekam sakarsētā cedpeškrāsnī uz pusstundu. |
Komentāri (0) | 2010-08-05 13:34 | Skatīts: 3102x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
Indegrienti: 1 kabacis 2 burkāni 1sīpols 2 daiviņas ķiploka dilles 2 tējk. dabiskās tomātu pastas 3 tējk. sojas mērces Augu eļļa cepšanai Pipari Sāls
Pagatavošana: Kabaci sagriežam plānās strēmelēs, garumā. Sālām un apcepjam nelielā eļļas daudzumā. Gatavus kabačus kārtojam uz papīra salvetes, lai liekā eļļa notecētu. Burkānus sarīvējam uz rupjas rīves, sīpolu smalki sagriežam. Cepjam nelielā eļļas daudzumā 7 - 8 minūtes. Pievienojam sojas mērci un tomātu pastu. Ja nepieciešams vēlreiz pasālām. Sautējam dārzeņus 1 minūti. Beigas pievienojam melnos piparus. Ļaujam atdzist. Dārzeņniem klāt liekam ķiplokus, sasmalcinātus vai izlaistus caur gaļas maļamo mašīnu un smalki sakapātas dilles. Izsmaisām. ... |
Komentāri (0) | 2010-07-28 17:55 | Skatīts: 1264x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
Pagatavošanai nepieciešams: 500g kabaču 3-4 kartupeļi 3 olas 2 gl augu eļļas 4 gl. miltu 1 gl.krējuma sāls, pētersīļi, salāta lapas
Pagatavošana: Kabačus notīram, sarīvējam uz rupjas rīves. Kartupeļus novāram, labi samīcīt vai izlaist caur gaļas mašīnu. Kabačus un kartupeļus saliekam kopā, pievienojam 2 olas, sakapātus zaļumus, 1 ēd.k. miltu, sāli, piparus. Galdam uzberam miltus, liekam virsū masu un veidoj ... |
Komentāri (0) | 2010-07-28 17:34 | Skatīts: 1937x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
Nepieciešams: 1kg kabaču 800-1kg cukura 1 citrons
kabačus nomizojam un izņemam sēklas. Sagriežam kubiņos. Citronu nomazgājam un sagriežam smalkākos gabaliņos. Visu liekam kastrolī un aizberam ar cukuru. Atstājam uz nakti vai vismaz uz 1 stundu līdz rodas sula. Liekam vārīties. Vārām 40 minūtes. Karstu lejam burciņās un aizvākojam. Burkas ieteicams sterilizēt.
No 1 kg kabaču sanāk apmēram 2 - 2,5 puslitrīgās burciņas ar zeltainu i ... |
Komentāri (0) | 2010-07-27 22:26 | Skatīts: 2112x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
Nomazgātas bietes vāram apmēram 30min. ATdzesējam, notīrām, sarīvējam uz rupjas rīves vai girežam kubiņos. Uz 3 kg biežu būs nepieciešams: uz 1l ūdens, pusglāzi 10% etiķa. 3 ēd.k. cukura, 1 ēd.k. sāls un daži diļļi ziedi. Liekam kārtām bietes, starp kārtām var ielikt rozmarīna zariņu, citrona mizu vai apelsīna mizu. Ar karstu marinādi aizlejam bietes un uzreiz taisām ciet burciņas. Pasterizējam minūtes 20 cepeškrāsnī 160 grādos. |
Komentāri (3) | 2010-07-25 20:34 | Skatīts: 8139x Ieteikt draugiem TweetMe
|
|
|
|