Mans dārzs

 

Biešu un krabju nūjiņu salāts.


Nepieciešams:
3 bietes
200g krabju nūjiņu
200g kūpināta siera
Ķiploki
Majonēze

Pagatavošana:
Novārām bietes. Atdzesējam, sarīvējam. Pievienojam ķiplokus un majonēzi, samaisam. Ļaujam ievilkties. Pa to laiku smalki sagriežam krabju nūjiņas un uz rupjas rīves sarīvējam sieru. Bietēm pievienojam krabju nūjiņas un sieru, samaisam. Pārberam ar sarīvētu sieru.  
Komentāri (0)  |  2010-07-19 14:12  |  Skatīts: 1388x         Ieteikt draugiem       TweetMe


Biešu pīrāgs.


Biešu pīrāgs. 
Nepieciešams:
Milti - 180g. 
Olas - 4
Cukurs - 200g
Bietes - 100g sarīvētas uz smalkās rīves
Sviests - 75g izkausēts
Irdinātājs - 2 tējk.
Kakao - 2 ēd.k.

Pagatavošana:
Olas sakuļam ar cukuru, pievienojam atdzesētu izkausētu sviestu un sarīvētas bietes. Labi samaisām.  Pievienojam irdinātāju un kakao, miltus un visu labi samaisām līdz rodas viendabīga masa. Mīklai jābūt krējuma konsistencē. Lejam ietaukotā forma, cepam vidējā karstumā līdz gatavs.  
...
Komentāri (0)  |  2010-07-19 14:07  |  Skatīts: 1134x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Zaļie salāti un kā tos pagatavot


Zaļie salāti
Sastāvs: 3 mazsālīti vai salīti gurķi
pētersīļi un dilles,
zaļie lapu salāti
1 vidēja lieluma sīpols
1 ēd.k. olīveļļas vai saules puķu eļļas, citrona sula

Pagatavošana: Gurķus sagriežam nelielos kubinos, zaļumus sasmalcinam, petersīļu jabūt mazliet mazāk par dillēm, salāta garša būs maigāka, sīpolu sagriežam un aplaucējam ar karstu ūdeni, lai noņemtu rūgtumu, pievienojam gurķus un zaļumus, ...
Komentāri (0)  |  2010-07-07 20:34  |  Skatīts: 1713x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Kabaču receptes


Kabaču salāti  ar augu eļļu 
Nepieciešams: 1 cukini, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 tējkarote 3% etiķa, pētersīļi un dilles, pipari un sāls pēc garšas. 
...
Komentāri (0)  |  2010-07-07 16:45  |  Skatīts: 5463x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Marinēti redīsi


30 redīsiem:
3 -9 %etiķis - 2 ēd.k.
Sojas mērce - 2 ed.k.
Sāls - 1 tējk.
Cukurs - 1 ēd.k.

Proporcijas var variēt.  Izmazgātu redīsu griežam šķēlītēs, sagatavojam marinādi, uzlejam redīsiem un labi izmaisām. Liekam uz diennakti ledusskapī. Kad redīsi izdalīs sulu, vēlreiz jāapmaisa. Marinētus redīsus var pasniegt kā uzkodas gan pie šašlika, gan gaļas ēdieniem. 
Komentāri (1)  |  2010-07-04 14:25  |  Skatīts: 28402x         Ieteikt draugiem       TweetMe


Provansas krēmzupa


500 g - smalki sagrieztu kartupeļu;
500 g - sagrieztu tomātu;
4 - lieli sīpoli;
1 - citrona daiva;
1 - seleriju sakne;
pētersīļi;
2 - nemalti melnie pipari;
3 ēd.k. - sviesta;
4l - ūdens;
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:  
Kastrolī liekam - kartupeļus, sakapātus sīpolus, seleriju, pētersīļus, pārlejam ar ūdeni. Vārām 1.st. pievienojasm tomātus un vārām vēl vienu stundu. Nolejam šķidrumu, pielejam atpaka ...
Komentāri (0)  |  2010-07-03 13:47  |  Skatīts: 1052x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Burkānu siers


Uz 1 kg burkānu:
1 ēd.k. ķimeņu, koriandra, diļļu vai anīsa, citrons.
Pagatavošana: Burkānus izmazgājam un notīrām, sarīvējam. Ievietojam emalētā traukā, pievienojam nedaudz ūdens un vārām uz lēnas uguns. Kad burkāni paliek mīksti, pievienojam sarīvētu citronu un vārām līdz mīksti. Gatavajā, karstajā massā pievienojam kafijas dzirnaviņās sasmalcinātas garšvielas, labio samaisām un ietinam salvetē, izveidojam formu un liekam virsū svaru. Pēc trim ...
Komentāri (0)  |  2010-07-03 13:38  |  Skatīts: 1449x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.



Lapa | [1] 2 |