Kabaču receptes
Kabaču salāti ar augu eļļu Nepieciešams: 1 cukini, 2 ēdamkarotes augu eļļas, 1 tējkarote 3% etiķa, pētersīļi un dilles, pipari un sāls pēc garšas. Pagatavošana. Kabaci nomazgājam, notīrām, izņemam sēklas, sagriežam mazos kubiņos, pievienojam sāli, piparus un augu eļļu ar pievienotu etiķi. Gatavos salātus pārkaisa ar smalki sakapātiem pētersīļiem un dillēm.
Kabaču ikri Nepieciešams: 1 cukini, 1 tomāts, 1 sīpols, 2 ēdamkarotes augu eļļas, svaigi garšaugi, sāls un pipari. Pagatavošana. Notīrām kabaci no ādas un sēklām. Apcem augu eļļā. Sīpolus smalki sasmalcina, pievieno kabacim un sutina 5-8 minūtes. Kabaci ar sīpolu, tomātiem, zaļumiem izlaist cau gaļas mašīnu un labi samaisīt. Sālām, pievienojam piparus un pielejam augu eļļu.
Cepti kabači Nepieciešams: kabacis, ola, milti, majonēze, ķiploks pēc vēlēšanās, zaļumi. Pagatavošana kabaču šķēlītes apviļājam olā, tad miltis vai rīvmaizē, ja ir vēlme var iespiest klāt ķipociņu, apcepam no abām pusēm, kamēr kabacis ir kraukšķīgs. Virsū liekam majonēzi. Pārkaisām ar zaļumiem. Var apcept tomātus un likt zem majonēzes.
Kabači ar šampinjoniem Nepieciešams: 500 g cukini, 300 g sēņu, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, 3 ēdamkarotes augu eļļa, 1 ēdamkarote majonēzes, 1 ķekars pētersīļi, sāls pēc garšas. Pagatavošana: Kabačus sagriežam šķēlēs, pievienojam šķēlēs sagrieztas sēnes, liekam uz pannas un 3minūtes cepam uz lielas uguns. Tad uguni samazinām līdz minimumam, pielejam nedaudz ūdens, sāls, krējumu un sutināt līdz gatavībai. kabačus ar sēnēm liekam šķīvī, pārlejam ar mojenēzi, pārberam ar zaļumiem.
Cukīnī krēmzupa
Nepieciešams: 2 cukīni - sagriezti vidēja lieluma gabalos, Kartupeļi - 2-3, Sīpoli - 1, Ķiploki - 2-3 daiviņas, dārzeņu buljons vai ūdens - 1 litrs, augu eļļa cepšanai, pētersīļi, sāls, svaigi maltie pipari. Pagatavošana: Apcepam sīpolus un ķiplokus 3 - 4 minūtes, līdz mīksti. Pievienot cukīnī daļu, apmaisīt un cept, periodiski maisot 5 minūtes. Pieliekam kartupeļus un turam vēl 1-2 minūtes uZ uguns. Kastrolī ielejam karstu buljonu un apmaisām. Liekam virsū vāku un uz vājas uguns gatavojam 15 minūtes. Samaļam iegūto massu ar blenderi vai izveržam caur sietu. Dažus cukīnī gabaliņus ietrinam ar sāli un apcepam, tos izmantosim rotāšanai. Ja kalotrijas nav bieds klāt varam pieliet saldo krējumu. |