Provansas krēmzupa
500 g - smalki sagrieztu kartupeļu; 500 g - sagrieztu tomātu; 4 - lieli sīpoli; 1 - citrona daiva; 1 - seleriju sakne; pētersīļi; 2 - nemalti melnie pipari; 3 ēd.k. - sviesta; 4l - ūdens; sāls pēc garšas.
Pagatavošana: Kastrolī liekam - kartupeļus, sakapātus sīpolus, seleriju, pētersīļus, pārlejam ar ūdeni. Vārām 1.st. pievienojasm tomātus un vārām vēl vienu stundu. Nolejam šķidrumu, pielejam atpakaļ tik daudz, lai sanāktu vajadzīgā krēmzupas konsistence, izberžam caur sietu vai sablenderējam. Sālām pēc garšas, pasniedzam kopā ar sviestā apceptiem baltmaizes ķiploku grauzdiņiem. |
|