Mans dārzs

 

Skābēti cukīnī ar ķiplokiem


2 kg cukīnī vai kabaču
ķiploks
diļļu kātiņi ar sēkliņām
kadiķu ogas
Sālījumam
1 l ūdens
2 ēdamkarotes sāls

Cukīnī sagrieziet šķēlītēs vai kubiņos un salieciet burkās kopā ar ķiploku, dillēm un kadiķu ogām. Pārlejiet ar verdošu ūzlējumu. Noslogojiet. Pēc pāris dienām, kad cukīnī uzrūgs, burkas pakarsējiet 20 minūtes un tulīt pat hermetiski aizvākojiet.  
Komentāri (0)  |  2010-08-31 22:41  |  Skatīts: 1187x         Ieteikt draugiem       TweetMe


Zaļo tomātu salāti


1 kg burkānu
1 kg sīpolu
4 kg zaļo tomātu
100 g sāls (sanāk diezgan pasāļš)
400 ml eļļas
etiķis (es izmantoju ābolu etiķi)

Sagrieziet tomātus, uzberiet sāli un atstājiet uz 12 stundām. Nolejiet izdalījušos šķidrumu. Lieciet katlā rīvētus burkānus, sagrieztus sīpolus, tomātus un pielejiet eļļu, maisot vāriet, līdz mainīsies tomātu krāsa. Pēc garšas pievienojiet etiķi. Karstu lejiet burkās un hermētiski aizvākojiet.   ...
Komentāri (0)  |  2010-08-31 22:38  |  Skatīts: 2127x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Ķiploki korejiešu gaumē


Ķiploki rupjās daiviņās
Marinādei
120 ml etiķa (vislabāk rīsu)
120 ml sojas mērces
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls

Gatavojam marinādi. Katliņā lejam rīsu etiķi un sojas mērci, pieberiet sāli, cukuru un samaisiet. Vāriet, kamēr marināde samazināsies uz pusi.
Nomazgājam ķiplokus un sterilizētās burciņās liekam veselas galviņas. Uzlejam marinādi un hermētiski aizvākojam. ēšanai derīgi pēc 2 mēnešiem.  
Komentāri (0)  |  2010-08-31 22:32  |  Skatīts: 1129x         Ieteikt draugiem       TweetMe


Kabaču un kaukāzas plūmīšu ievārījums


1 kg kabaču 500 g kaukāzas plūmīšu Sīrupam 1l ūdens 300g cukura Burkā ieberiet mazāk kā pusi nomazgātu plūmīšu. Kabačus nomazgājeit, nomizojiet un sagrieziet salmiņos, Beriet burkā, aizpildiet 4/5 tilpuma, noplaucējiet ar verošu ūdeni. Kad ūdens gandrīz atdzisis, nolejiet to katlā, pieberiet cukuru. Uzvāriet, salejiet sīrupu burkās un aizvēkojiet ar metāla vāciņiem.
Komentāri (0)  |  2010-08-31 22:26  |  Skatīts: 1175x         Ieteikt draugiem       TweetMe


Pīrāgs no kabačiem.


Nepieciešams: 
2 kabači
1 tomāts
4 olas
milti pēc nepieciešamības
5 ēd.k. krējuma
1 ēd,k, augu eļļas
3 daiviņas ķiploku
sāls, pipari pēc garša

Pagatavošana:
Kabaču tīrām un sarīvējam uz rupjas rīves, mazliet nospiežam lieko sulu, pievienojam olas, miltus tik daudz, lai sanāktu bieza, kā krējums mīkla. Pievienojam sāli un piparus.  Cepam pankūkas. Katru pank;uku smērējam ar krējumu, kas sajaukta ar ...
Komentāri (0)  |  2010-08-05 13:41  |  Skatīts: 1568x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Kabaču ēdieni II. Kabaču pīrāgs.


Nepieciešms: 2 vidējus kabačus kefīrs - 750 g 3 tomāti 2-3 olas dilles, pētersīļi 2 daivas ķiploka sāls, pipari 100 - 150g rīvēta siera Pagatavošana: Kabačus griežam plānos gredzenos, liekam ar eļļu iesmērētā cepešpannā. Pa virsu liekasm sagrieztus tomātu. Sakuļam olas, pievienojam ķefīru, sasmalcinātus ķiplokus, zaļumus, sāli, piparus. Visu samaisām, aplejam kabačus. Pārberam ar rīvētu sieru. Liekam sakarsētā cedpeškrāsnī uz pusstundu.
Komentāri (0)  |  2010-08-05 13:34  |  Skatīts: 3019x         Ieteikt draugiem       TweetMe


Kabaču ruletes


Indegrienti:
1 kabacis
2 burkāni
1sīpols
2 daiviņas ķiploka
dilles
2 tējk. dabiskās tomātu pastas
3 tējk. sojas mērces
Augu eļļa cepšanai
Pipari
Sāls

Pagatavošana:
Kabaci sagriežam plānās strēmelēs, garumā.
Sālām un apcepjam nelielā eļļas daudzumā. Gatavus kabačus kārtojam uz papīra salvetes, lai liekā eļļa notecētu.
Burkānus sarīvējam uz rupjas rīves, sīpolu smalki sagriežam. Cepjam nelielā eļļas daudzumā 7 - 8 minūtes. Pievienojam sojas mērci un tomātu pastu. Ja nepieciešams vēlreiz pasālām. Sautējam dārzeņus 1 minūti. Beigas pievienojam melnos piparus. Ļaujam atdzist. Dārzeņniem klāt liekam ķiplokus, sasmalcinātus vai izlaistus caur gaļas maļamo mašīnu un smalki sakapātas dilles. Izsmaisām.
...
Komentāri (0)  |  2010-07-28 17:55  |  Skatīts: 1231x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Kabaču un kartupeļu kotletes


Pagatavošanai nepieciešams:
500g kabaču
3-4 kartupeļi
3 olas
2 gl augu eļļas
4 gl. miltu
1 gl.krējuma
sāls, pētersīļi, salāta lapas

Pagatavošana:
Kabačus notīram, sarīvējam uz rupjas rīves. Kartupeļus novāram, labi samīcīt vai izlaist caur gaļas mašīnu. Kabačus un kartupeļus saliekam kopā, pievienojam 2 olas, sakapātus zaļumus, 1 ēd.k. miltu, sāli, piparus.
Galdam uzberam miltus, liekam virsū masu un veidoj ...
Komentāri (0)  |  2010-07-28 17:34  |  Skatīts: 1898x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Kabaču ievārījums


Nepieciešams:
1kg kabaču
800-1kg cukura
1 citrons

kabačus nomizojam un izņemam sēklas. Sagriežam kubiņos. Citronu nomazgājam un sagriežam smalkākos gabaliņos. Visu liekam kastrolī un aizberam ar cukuru. Atstājam uz nakti vai vismaz uz 1 stundu līdz rodas sula. Liekam vārīties. Vārām 40 minūtes. Karstu lejam burciņās un aizvākojam. Burkas ieteicams sterilizēt.

No 1 kg kabaču sanāk apmēram 2 - 2,5 puslitrīgās burciņas ar zeltainu i ...
Komentāri (0)  |  2010-07-27 22:26  |  Skatīts: 2084x         Ieteikt draugiem       TweetMe

Lasīt tālāk.


Marinētas bietes ziemai


Nomazgātas bietes vāram apmēram 30min. ATdzesējam, notīrām, sarīvējam uz rupjas rīves vai girežam kubiņos. Uz 3 kg biežu būs nepieciešams: 
uz 1l ūdens, pusglāzi 10% etiķa. 3 ēd.k. cukura, 1 ēd.k. sāls un daži diļļi ziedi. Liekam kārtām bietes, starp kārtām var ielikt rozmarīna zariņu, citrona mizu vai apelsīna mizu.
Ar karstu marinādi aizlejam bietes un uzreiz taisām ciet burciņas. Pasterizējam minūtes 20 cepeškrāsnī 160 grādos. 
Komentāri (3)  |  2010-07-25 20:34  |  Skatīts: 8016x         Ieteikt draugiem       TweetMe



Lapa | 1 [2] |